2020-11-03 08:23:56• hírek • Bede Emőke

Híd kapcsolja össze Szatmár és Máramaros megyét

A Szinérváralját és Remetemezőt összekötő híd megépítésének finanszírozásáról szóló szerződést még 2018 márciusában írták alá, majd ugyanazon év júniusában megtették az első lépéseket is a konkrét megvalósítás felé.

Hétfő este Szinérváralja polgármestere, Tulbure Gabriela Florica közösségi oldalán számolt be a hírről, mely szerint a Máramaros és Szatmár megye között közvetlen kapcsolatot teremtő híd elemei végre középen öszekapcsolódtak, így immár száraz lábbal is át lehet kelni a Szamoson – igaz, egyelőre ezt csak az építési területen dolgozó munkások tehetik meg. Tulbure történelmi pillanatként értékelte az eseményt, melyen nem csak ő, de Remetemező első számú elöljárója, Krisan Cosmin is jelen volt.



A beruházás összértéke 3,2 millió euró, melyet a szinérváraljai önkormányzat a Helyi Fejlesztési Program (PNDL) segítségével finanszíroz. A híd 180 méter hosszan és 15,30 méter szélességben, menetirányonként egy-egy sávval köti majd össze a Szamos két partját. A máramarosi kisváros számára azért is nagyon fontos ez a beruházás, mivel a Szamos mentén a legközelebbi két híd 18 (Erdőszádánál), illetve 55 (a szatmárnémeti Decebal-híd) kilométerre található, rövidíteni pedig csak a komp segítségével lehetett.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: